پیادهروی جاماندگان اربعین حسینی و مراسم سوگواری بانوان سنقری برگزار شد
به گزارش سهیل سنقر پیادهروی عاشقان و دلسوختگان امام حسین (ع) و مراسم سوگواری روز اربعین ویژه بانوان در حوزه علیمه نرجسیه شهرستان سنقروکلیایی برگزار شد.
سخنران مراسم اظهار داشت: اربعین امام حسین (ع) از قدیم الایام میان شیعیان و در تقویم تاریخی وفاداران به امام حسین (ع) شناخته شده بوده است. در احادیث فراوانی از امامان معصوم(ع) به زیارت اربعین سفارش و به زمان و مکان استحباب بیشتر این زیارت، اشاره شده است؛ به طوری که در مناسبتهای گوناگون به آن ترغیب و در حدیثی، یکی از نشانههای مؤمن شمرده شده است
وی ادامه داد: بحث اربعین ابعاد مختلفی دارد. یک بعد آن، اصل زیارت سیدالشهدا(ع) در این روز است. بُعد دیگر، مفاد زیارت اربعین است؛ چه آن زیارتی که از امام صادق(ع) نقل شده و چه زیارت منقول از جابر و مخصوصاً زیارتی که از زبان امام(ع) است، ابعاد بسیار عمیقی را در قالب زیارت فرموده است.
وی ضمن تأکید بر اینکه زیارت امام حسین(ع) در هر زمانی مستحب است و ثواب دارد ابراز کرد: زیارت اربعین از امتیاز و فضیلت ویژهای برخوردار است و حضور در بارگاه این امام شهید و خواندن زیارت اربعین در این روز، ثواب خاص و ویژهای دارد. در حقیقت همایش پیادهروی اربعین قدرتنمایی شیعه در عصر حاضر است. و در هیچ کجای عالم در طول تاریخ، چنین همایشی که میلیونها نفر بدون هیچ تهدیدی در آن شرکت کنند وجود ندارد.
وی تصریح کرد: مصیبت عاشورا ابعاد گوناگونی دارد؛ برخلاف آن چه اهل ظاهر میگویند این حادثه، حادثهای کوچک و محدود است که در یک نقطه جغرافیایی مشخصی اتفاق افتاده و از نظر زمانی هم به حسب ظاهر عمر کوتاهی داشته و در کمتر از یک روز، جنگ به پایان رسیده است؛ این حادثه از عظمت خاصی در عالم برخوردار است. یکی از خصوصیات این حادثه، عظمت و بزرگی آن است و خصوصیت دوم آن وسعت این حادثه است.
وی ادامه داد: وقتی فردی عزیزش را از دست میدهد اطرافیان برای همدلی و همدردی در اولین برخورد و دلداریشان، بانوی بزرگ کربلا حضرت زینب(س) را به یادش میآورند و در واقع میخواهند با این یادآوری فرد عزادار را متوجه یک مصیبت بالاتر و الگویی برای صبر کنند که مبادا زیر بار فشارهای عاطفی لب به کفر گشاید. اما آیا حضرت زینب(س) تنها در چند ساعت حضور در صحرای کربلا بود که صبر کرد و صبرش در گوش تاریخ پیچید؟
وی گفت: صبر بر طاعت، صبر بر معصیتواضح است که فردی میتواند در مقابل مصائب بیشمار روز عاشورا دل به صبر بدهد که پیش از آن صبر بر طاعت و صبر بر معصیت را از سر گذرانده و در آن عرصهها سربلند بیرون آمده باشد. متأسفانه ما تنها به یک روز از زندگی حضرت زینب(س) چشم دوختهایم، درست است که این روز اوج صبر حضرت در زندگی پرثمرهشان است اما این بانوی بینظیر را باید در تمامی گسترهی زندگیشان دید.
وی در پایان ضمن اشاره به اینکه چرا مصیبت امام حسین علیه السلام، بزرگترین مصیبت در آسمانها و زمین است افزود: «وَجَلَّتْ وَعَظُمَتْ مُصیبَتُکَ فِى السَّمواتِ، عَلى جَمیعِ اهْلِ السَّمواتِ؛ و گران و عظیم گشت مصیبت تو در آسمانها بر همه اهل آسمانها» تأثر و سنگینى شهادت امام حسین علاوه بر همه اهل اسلام، حتّى برعرشیان و ساکنان آسمان و زمین نیز سنگین آمد. اخبار و روایاتى که درباره تحوّلات آسمان و زمین و گریه آسمانیان و فرشتگان پس از شهادت جانسوز آن حضرت در منابع شیعه و سنّى نقل شده است به این حقیقت گواهى مى دهد.