سهیل سنقر

پایگاه اطلاع رسانی شهرستان سنقروکلیایی

سهیل سنقر

پایگاه اطلاع رسانی شهرستان سنقروکلیایی

پربیننده ترین مطالب
محبوب ترین مطالب
مطالب پربحث‌تر

به گزارش سهیل سنقر به نقل از ایرنا سنقر کلیایی واقع در استان کرمانشاه با دارا بودن مراتع نسبتا غنی و تنوع زیستی مناسب به عنوان یکی از مناطق مهم در تأمین علوفه دام‌ شناخته می‌شود اما طی سال‌های اخیر منابع طبیعی آن با چالش‌ جدی مواجه شده‌ است.

 

بر پایه این گزارش تغییرات اقلیمی، استمرار خشکسالی‌، مدیریت نادرست منابع طبیعی و چرای بی رویه دام عمده ترین دلایل صدمه دیدن مراتع سنقر کلیایی و فقیر شدن منابع خدادادی آن است.

 

در همین رابطه مدیر منابع طبیعی و آبخیزداری سنقر کلیایی با اشاره به وضعیت نگران‌کننده مراتع منطقه طی گفتگو با ایرنا اظهار کرد: خشکسالی‌ پی‌ در پی و چرای بی‌رویه دام‌ باعث کاهش شدید پوشش گیاهی منطقه شده است؛ بسیاری از مناطق که زمانی سرسبز و پرپشت بودند اکنون به زمین‌های خشک و کم حیات تبدیل شده‌اند.

 

به گفته رئوف حضرتی ضعیف شدن پوشش گیاهی نه تنها به کاهش منابع علوفه‌ای برای دام‌ منجر می‌شود بلکه تأثیرات منفی بر اکوسیستم منطقه نیز دارد.

 

این کارشناس مسوول در حوزه کشاورزی و منابع طبیعی تصریح کرد: فرسایش سریع خاک، کاهش کیفیت آب‌های زیرزمینی و افزایش خطر سیلاب‌ از جمله پیامدهای فقیر شدن پوشش گیاهی است.

 

رئوف حضرتی افزود: با از بین رفتن پوشش گیاهی، خاک‌ مستعد فرسایش می‌شود و این موضوع می‌تواند به نابودی زمین‌های کشاورزی منجر شود.

 

وی تأثیر این موضوع بر زندگی ساکنان روستاها را عمیق ارزیابی و اظهار کرد: بسیاری از روستاییان به دامپروری وابسته هستند لذا با کاهش منابع علوفه‌ مجبور به مهاجرت به حاشیه شهرها می شوند که مخاطرات آن به شهر و روستا صدمه توامان می‌زند.

 

تلاش‌ها برای احیای مراتع

 

مدیر منابع طبیعی و آبخیزداری سنقر و کلیایی با اشاره به تلاش‌های صورت‌گرفته برای تثبیت یا احیای مراتع منطقه گفت: پروژه‌های مختلفی را برای احیای مراتع آغاز کرده‌ایم؛ یکی از این آنها کپه‌کاری است؛ مثلا در روستای حسین آباد این مهم با مشارکت مردم محلی انجام می‌شود تا تنوع زیستی به مراتع برگشته و افزایش منابع علوفه‌ای را شاهد باشیم.

 

حضرتی ابراز امیدواری کرد با استفاده از بذرهای دارویی و مرتعی بتوان پوشش گیاهی منطقه سنقر کلیایی را تقویت یا احیا کرده و شرایط را برای زندگی بهتر روستاییان فراهم کرد.

 

وی یادآوری کرد: وضعیت مراتع سنقر و کلیایی به عنوان یک زنگ خطر جدی برای منابع طبیعی و زندگی روستاییان نیازمند اقدام فوری در جهت مدیریت پایدار پوشش گیاهی است تا بتوان پیامدهای خشکسالی را به حداقل ممکن کاهش داد.

 

سنقر کلیایی با ۹۲ هزار نفر جمعیت در ۸۶ کیلومتری شمال شرق کرمانشاه از ظرفیت بیش از ۱۱۷ هزار هکتار اراضی ملی برخوردار است.

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۳/۱۰/۲۶

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی