سهیل سنقر

پایگاه اطلاع رسانی شهرستان سنقروکلیایی

سهیل سنقر

پایگاه اطلاع رسانی شهرستان سنقروکلیایی

پربیننده ترین مطالب
محبوب ترین مطالب
مطالب پربحث‌تر

دستور قرآن نسبت به عفاف و حجاب

پنجشنبه, ۲۲ تیر ۱۴۰۲، ۱۰:۲۳ ق.ظ

یکی از حقوق و نکات مهم در اخلاق خانوادگی بحث حجاب و عفاف است، متأسفانه معضلی که اکنون در جامعه داریم و در رسانه هایمان هم راه پیدا کرده، عدم رعایت فرهنگ عفاف، حجاب و عدم رعایت پوشش و حریم مرد و زن است.

 

دو نفر خود قرآن مثال می‌زند یکی حضرت مریم (س) و دیگری حضرت یوسف (ع) است که روز قیامت این دو را نشان می‌دهند که آیا زیباتر از اینها بودی که دست به چنین کاری زدی؟ 

 

پاکدامنی و طهارت روح و جسم از مسائلی است که هم در مورد زنان مطرح است و هم مردان، ولی با توجه به ظرافت‌های خلقت در زنان و همچنین وجود صفاتی چون جلوه‌گری و خودآرایی زنان که لازمه ی‌تداوم خانواده است.

 

برای ایجاد سلامت خانوادگی بسیار مؤثر و سازنده است، این صفت والای انسانی عفاف و حجاب، بیشتر در مورد زنان مطرح می‌شود و نکوهش و ستایش همواره بیشتر متوجه بانوان است. 

 

روح عفاف، کنترل‌کننده رفتار و متانت است که با حیاء زیباتر می‌شود. بانویی که به عطر عفت و حیاء معطر است، رایحه ی‌آن، جسم او را به حجاب اسلامی، جان او رابه اخلاق الهی و دیگران را به روابط انسانی با او عطر افشانی می‌سازد. 

 

در قرآن کریم نیز، عفاف اهمیت والایی دارد به طوری که آیات سوره نور درباره ی‌مسائل مربوط به عفاف است.

 

عفاف جلوه‌های گوناگونی دارد: 

 

۱) عفت در معاشرت:

یکی از شرایط مهم و اساسی فعالیت اجتماعی زن و حضور وی در صحنه‌های گوناگون، مرزبندی دقیق و جدایی او از مردان است.در قرآن کریم می‌فرمایند: "هرگاه از ایشان چیزی خواستید از پشت پرده و حائل طلب نمایید" (سوره احزاب آیه 33)

 

این امر واضح است که فعالیت‌های اجتماعی زنان و حضور آنها در جامعه، زمینه‌ی‌ ارتباط بین زن و مرد را بیشتر می‌کند اما باید این ارتباط در چارچوب رعایت درست حریم و بدور از افراط و تفریط باشد.

 

۲) عفت در کلام: 

اسلام با توجه به سلامت جامعه و برای جلوگیری از ایجاد زمینه‌های فساد، برای حضور زن در اجتماع شرایطی از جمله متانت در کلام قائل هست که در صورت صحبت با بیگانگان (مردان نامحرم) با ناز صحبت نکنند. (سوره نساء آیه 32)

 

۳) پرهیز از مصافحه و دست دادن با نامحرم: 

همان طور که خیره شدن در نگاه، زشت و ناپسند است و زمینه ارتباط غیر انسانی را فراهم می‌کند امر مصافحه و دست دادن نیز چنین است.که رعایت این امر باعث اعتلا و شکوفایی جامعه می‌شود. 

 

۴) پرهیز از گفت‌وگوی‌ غیر مجاز:

یکی از مسائلی که اسلام آن را شوم و ناپسند می‌داند، شوخی و لهو و لعب بین زنان و مردان است ک آثار سوء بسیاری در جامعه دارد و منجر به مفسده و به گناه افتادن می‌شود. بنابراین باید موازین اسلامی را رعایت کنندو با وقار و متانت در محیط کار و جامعه حضور یابند.

 

عفت و پاکدامنی، پرارزنده‌ترین زینت زنان است و گران قیمت‌ترین چیزی است که فرد می‌تواند داشته باشد که یکی از درس‌های عاشورا همین عفت و پاکدامنی است.

 

خانم فرشته کرمی، پژوهشگر، طلبه حوزه علمیه، سطح ۳

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۲/۰۴/۲۲

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی