سهیل سنقر

پایگاه اطلاع رسانی شهرستان سنقروکلیایی

سهیل سنقر

پایگاه اطلاع رسانی شهرستان سنقروکلیایی

پربیننده ترین مطالب
محبوب ترین مطالب
مطالب پربحث‌تر

بافت فرسوده و سدمعبر معضلات شهری سنقر

شنبه, ۶ بهمن ۱۴۰۳، ۱۲:۱۱ ب.ظ

به گزارش خبرنگار اجتماعی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ شهرستان سنقر از توابع استان کرمانشاه با چالش‌هایی همچون نوسازی بافت‌های فرسوده، ساماندهی یادمان شهدا و معضل سد معبر مواجه است، بازدید اخیر استاندار از این شهرستان فرصتی برای بررسی این مشکلات و ارائه راهکارهایی از جمله تخصیص بودجه و هماهنگی بین دستگاه‌های اجرایی فراهم کرد.

 

در این میان، بافت تاریخی و فرسوده سنقر، به دلیل مشکلات قانونی و عدم صرفه اقتصادی برای مالکان، نیازمند حمایت ویژه است، از سوی دیگر، موضوعات دیگری نظیر مدیریت سد معبر و تعیین تکلیف اراضی مسکن نیروی انتظامی از جمله دغدغه‌های مهم شهروندان محسوب می‌شوند که به‌دلیل اهمیت موضوع خبرنگار شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد» گفتگویی با محمدابراهیم بشیری شهردار سنقر انجام داده که شرح آن در ادامه می‌آید:

 

 مرصادنیوز: میزان مشارکت شهرداری در تأمین ملزومات و اطلاع‌رسانی برای مراسمات فرهنگی _ مذهبی در شهرستان سنقر را بیان بفرمایید.

 

بشیری: شهرداری به‌تنهایی یک دستگاه خدمات‌رسان نیست بلکه در بحث مبلمان و اِلِمان و زیباسازی، فضاسازی شهر با توجه به پایه‌گذاری و منابع نقش دارد. 

 

 در تأمین ملزومات به‌منظور اجرای برنامه‌های فرهنگی و مراسمات مذهبی و تعیین جایگاه‌ بنرهای اطلاع‌رسانی و نصب داربست، شهرداری نقش به‌سزایی دارد، ۸۰ درصد هزینه‌ها توسط شهرداری انجام می‌شود همچنین تأمین ملزومات انتخابات در هر سه دوره همچون ۱۷۰ تاکسی با هزینه بالغ بر ۷ میلیارد ریال برای حمل و نقل توسط شهرداری در اختیار ستاد انتخابات شهرستان قرار گرفته است.

 

 مرصادنیوز: چرا پرونده قضائی مالکان اراضی جان‌احمد در شهرستان سنقر بعد از گذشت چند سال هنوز به نتیجه نرسیده است؟

 

بشیری: در اداره ثبت سند مالکیت صادر و اراضی به ۵۰۰ قطعه تفکیک شد و قرار بر این شد که در دوره مدیریت قبل، مالکان و معارضان تعیین تکلیف شوند اما متاسفانه سوءمدیریت در دوره قبل و وعده‌های مسئولان وقت و شورا، ۴۵۰ قطعه این زمین‌ها بدون اطلاع مالکان و معارضان فروخته شد و در زمان مدیریت بنده تنها ۵۰ قطعه این زمین‌ها باقی مانده این سوءمدیریت‌ها موجب سلب اعتماد مالکان از شهرداری شده است.

 

مالکان اراضی برای احقاق حق خود در دادگستری شهرستان ورود کرده و هر ماه شهرداری شهرستان سنقر علاوه بر هزینه‌های خود، با یک پرونده محکومیت اراضی جان‌احمد در دادگستری مواجه و تا مبلغ ۱۰۰ میلیارد ریال برای پرونده قضائی مالکان اراضی محکوم می‌شود.

 

 مرصادنیوز: درآمدهای پایدار شهرداری از کجا تأمین می‌شود؟

 

بشیری: تا چندسال گذشته با ۵ میلیارد ریال حقوق پرسنل و کارگران خدمات شهری پرداخت می‌شد اما امروز حدود ۶۰ میلیارد ریال این پرداخت‌ها برای شهرداری شهرستان هزینه‌بردار است. یکی از در آمدهای پایدار در شهرداری طبق کمیسیون ماده ۱۰۰، عوارض نوسازی و ساخت و ساز است که جریمه‌های ساخت و سازی که از مردم گرفته می‌شود کمتر از سایر شهرستان‌های دیگر استان است.

 

 مرصادنیوز: میزان تخصیص قیر یارانه‌ای در شهرستان سنقر چه مقدار است؟ برای تأمین قیر مازاد چه تمهیداتی اندیشیده شد؟

 

بشیری: شهرداری سنقر بر اساس تراکم جمعیتی زیر ۵۰ هزار نفر و جزو شهرداری درجه ۷ محسوب می‌شود. سنقر ۲۴ تانکر ۲۳ تنی با تناژ ۵۶۰ تن قیر رایگان نسبت به سایر شهرستان‌ها تحویل گرفته است به برکت دوره ریاست‌جمهوری شهید رئیسی مرحله اول و دوم قیر رایانه‌ای را دریافت کرده‌ایم و با عوض شدن رئیس سازمان همیاری‌ها آزادسازی سهمیه قیر مجدد از سرگرفته شد و ۴۰۰ تن باقی‌مانده به غیر از سهمیه سال آینده دریافت خواهیم کرد، امسال کل قیر تخصیص داده شده به شهرداری سنقر ۵۵۲ تن است .

 

 به‌منظور تعمیر بافت فرسوده ۳۲۵ تن از اداره راه شهرسازی جذب شد و از جمله اقدامات مؤثر ما در شهرداری قراردادی با بخش خصوصی و کارخانه قیر در کنگاور به ارزش ۴۳۰ میلیارد ریال حدود ۲۵ هزار تن برای تسهیل در روند بازسازی معابر و بافت فرسوده، منعقد و در راستای بازسازی معابر اصلی و فرعی استفاده شد.

 

 مرصادنیوز: میزان خدمات شهری شهرداری در خصوص نوسازی معابر به چه میزان است علی رغم اینکه خیلی از معابر همچنان نیازمند نوسازی و تعمیر است؟

 

بشیری: امسال حدود ۲۳ هزار مترمربع موزائیک فرش در سطح شهرستان با صرف هزینه بالغ بر ۱۵۰ میلیارد ریال به مساحت ۲۸ کیلومتر مربع و همچنین جدول‌گذاری و هدایت آب‌‌های سطحی و بازسازی پارک‌های شهید رجایی، کارمند، نصب آلاچیق و وسائل بازی پارک شاهد، بازسازی بلوارها، آسفالت و تعمیر بافت لاین خودرویی‌ به کرمانشاه در سطح شهرستان انجام شد.

 

 مرصادنیوز: دستاوردهای حضور استاندار در سفر اخیر به شهرستان سنقر چه بود؟

 

بشیری: طی بازدید استاندار از شهرستان سنقر و قول مساعدت در تخصیص بودجه برای فضاسازی در شهرستان سنقر، بافت ۵۰ هکتاری سراب در نظر گرفته شد و مقدمات فیلم‌برداری با هلی‌شات نقشه‌برداری و طراحی آن در آینده به شرط تخصیص اعتبار انجام خواهد شد‌.

 

از جمله قول‌های استاندار در خصوص تخصیص بودجه برای بازسازی یادمان شهدای شهرستان و تغییر فضاسازی المان یادمان و ایجاد فضای سبز در آن محدوده انجام می‌شود.

 

 مرصادنیوز: چرا سال‌هاست که بافت‌های فرسوده در شهرستان نوسازی نشدند و برخی از همین بافت فرسوده مکانی برای حضور معتادان متجاهر شده است؟

 

بشیری: محدوده قانونی شهرستان سنقر ۷۵۰ هکتار است که ۱۰۶ هکتار آن بافت فرسوده و ۶۰ هکتار بافت تاریخی است بافت‌های تاریخی و فرسوده توسط میراث فرهنگی مشمول ضوابط برای ساخت و ساز است و برای سازندگان هم صرفه اقتصادی ندارد و بیشتر مالکان بافت‌های فرسوده که در مرکز شهر قرار دارد ساکن ایران نیستند و از سنقر به خارج کشور مهاجرت کرده‌اند.

 

 شهرداری امکان ورود به حوزه‌ای را که دارای مالک شخصی است ندارد بلکه نیازمند رضایت خودمالک و برای ساماندهی و رفع معضل، نیازمند ورود دستگاه‌های نظارتی و امنیتی به‌منظور تعیین تکلیف این بافت‌ها است.

 

مرصادنیوز: معضل سد معبر در شهرستان سنقر و کلیایی موجب نارضایتی مردم شده است لطفاً اقدامات انجام شده در این خصوص را بیان کنید.

 

بشیری: برابر ماده ۵۵ قانون شهرداری جمع‌آوری سد معبر جزو وظایف ذاتی شهرداری است این قانون زمانی تصویب شد که شهرداری اختیارات گسترده زیادی داشت و برخی نهادها زیرمجموعه شهرداری بود که با توجه به وضعیت معیشت و اقتصاد مردم در سطح کشور نظارت‌هایی انجام شد.

 

 برای سد معبر علاوه بر شهرداری، پلیس راهور، نیروی انتظامی، دادستانی و دستگاه قضا، فرمانداری دخیل هستند که دادستان شهرستان به همراه نیروهای نظارتی شهرداری چندین بار علیه سد معبر ورود کردند. 

 

 معابر جزو اموال عمومی و کسی حق استفاده به‌عنوان ملک شخصی را ندارد اما متأسفانه در شهرستان دستفروشان و مغازه‌داران موجب سد معبر در شهرستان و این موجب نارضایتی مردم شده است این نیازمند همت و ورود جدی دستگاه‌های دخیل با همکاری شهرداری در این امر را دارد.

 

مرصادنیوز: مالکان اراضی مسکن نیروی انتظامی شهرستان بابت پروژه هزینه پرداخت کردند اما وضعیت فعلی این زمین‌ها همچنان نامشخص مانده توضیحات در این خصوص را بیان کنید.

 

بشیری: این زمین‌ها خارج از محدوده است و امکان تغییر کاربری آن یک درصد است چنانچه زمینی برای ساخت خارج از محدوده باشد پس از تغییر کاربری چنانچه وارد محدوده شود مشمول پرداخت عوارض به شهرداری است و طبق قانون جدید ارزش‌افزوده بر اساس دفترچه عوارض نیست بلکه بر اساس نظریه کارشناس رسمی است.

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۳/۱۱/۰۶

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی