ضرورت برقراری تعادل میان استرس مثبت و منفی
حمید زمانی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی سهیل سنقر؛ در خصوص اهمیت سلامت روان؛ اظهار داشت: بین جسم و روح ارتباط تنگاتنگ و تعامل وجود دارد اگر جسم بیمار باشد قطعاً روح و روان ما هم آزرده و افسرده است بنابراین افراد ناسالم باعث ناسالمی اجتماع خواهند شد.
روانشناس شبکه بهداشت و درمان شهرستان سنقر و کلیایی ضمن اشاره به شعار سالروز جهانی سلامت، عنوان کرد: شعاری که امسال بهعنوان شعار سالروز جهانی سلامت روان انتخاب شد تحت عنوان سلامت روان در محیط کار است و این موضوع همه حوزههای کاری را شامل میشود که افراد با تدابیری خاص برای خود رقم میزنند.
زمانی خاطرنشان کرد: آخرین گزارشهای آماری حاکی از آن است که کارکنان محیطهای اداری یا غیراداری معمولاً از جایی تبعیت و پیروی میکنند و محیط لذتبخش و ارزشمند در توان کاری آنها مؤثر است و کارفرمایان و مدیران بیشترین رفاه و بهزیستی روحی، روانی و اجتماعی را برای آنها رقم میزنند.
وی ادامه داد: معمولاً ۱۰ درصد از کارکنان هر سازمان یا ادارهای به دلیل اختلالات روحی و روانی از جمله افسردگی، اضطراب و استرس را تجربه میکنند، لذا متأسّفانه کمترین راندمان کاری و عملکرد کاری را در محیطها دارند، افسردگی یکی از مهمترین اختلالات روحی و روانی است که سلامت بشر را چه در محیط اداره، چه محیط اجتماع و در محیط خانواده تحتالشعاع قرار میدهد و باعث لطمات و آسیبهایی به روح و روان انسان میشود.
این کارشناس روانشناسی خاطرنشان کرد: معمولاً از ۱۰۰ درصد مدیران و کارفرمایان، ۴۳ درصد کارکنان خود را درک میکنند و ارتباط خوبی با آنها میگیرند و حمایت میکنند لذا اگر سلامت ارتقا پیدا کند کارکنان در محیط کار میتوانند عملکرد بهتری داشته باشند.
وی ضمن اشاره به افسردگی بهعنوان یکی از مؤلفههایی که میتواند بر سلامت، روح و روان فرد در جامعه و خانواده اثرگذار باشد، افزود: فشارهای روحی و روانی روزمره و استرس، چاشنی زندگی، جزو لاینفک و جداییناپذیر زندگی همه ما در این دوره و عصر تکنولوژی است.
زمانی ادامه داد: فشار روحی و روانی منفی که آدمها را ناامید میکند باعث آسیبهایی به سلامت، روح، روان و جسم آدمی میشود و فرد را از رسیدن به اهدافی که برای زندگی خودش متصور شده باز میدارد؛ در حقیقت انسان باید این تکنیک و مهارت را یاد بگیرد و بین استرس مثبت و استرس منفی تعادلی برقرار کند.
وی در پایان تأکید کرد: هر اختلالی معمولاً از یکسری آلارمها و علامتهای زودهنگام شروع میشود و به محض اینکه افراد جامعه، دانششان را منوط به اطلاعات در مورد سلامت روان ارتقا دهند از خطرات و علامتهای تهدیدکننده سلامت روحی و روانی بهصورت جدی جلوگیری خواهند کرد.