سهیل سنقر

پایگاه اطلاع رسانی شهرستان سنقروکلیایی

سهیل سنقر

پایگاه اطلاع رسانی شهرستان سنقروکلیایی

پربیننده ترین مطالب
محبوب ترین مطالب
مطالب پربحث‌تر

امام صادق(ع) الگوی معلمان و روحانیون

شنبه, ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۳، ۰۴:۱۶ ب.ظ

به گزارش سهیل سنقر؛ در پهنه‌ی پرفروغ تاریخ اسلام، نام امام جعفر صادق(ع) همچون خورشیدی درخشان و تابان است. این بزگوار مظهر علم و دانش، اسوه‌ تقوا و پرهیزگاری و الگوی جهاد و فداکاری، مشعلی فروزان در مسیر تعلیم و تربیت و ستاره‌ای درخشان در سپهر عقیدتی و سیاسی اسلام است. 

 

سیره و آموزه‌های ایشان چراغ راه روشنی برای مسلمانان در همه عرصه‌ها، از جمله برای معلمان و روحانیون عقیدتی-سیاسی در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، محسوب می‌شود.

 

همزمانی شهادت امام جعفر صادق(ع) با هفته عقیدتی-سیاسی در سپاه و روز معلم، فرصتی مغتنم برای تأمل در نقش و جایگاه این امام همام در ترویج علم و دانش، تقویت ایمان و معنویت و پاسداری از ارزش‌های انقلاب اسلامی است.

 

ترویج معارف دینی و اخلاقی، رسالت روحانیون است 

 

روحانیون عقیدتی-سیاسی در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با الگوگیری از امام جعفر صادق(ع)، به ترویج معارف دینی و اخلاقی در میان پاسداران می‌پردازند. آنها با برگزاری جلسات مذهبی، سخنرانی‌ها، توزیع کتب و نشریات مذهبی و استفاده از فضای مجازی، به تقویت ایمان و معنویت پاسداران و ارتقای سطح معرفت دینی آنها کمک می‌کنند.

 

 گویی روحانیون، سفیران دین و اخلاق در میان پاسداران هستند و رسالتی خطیر بر عهده دارند همچنین روحانیون عقیدتی-سیاسی با تحلیل مسائل سیاسی، اجتماعی و فرهنگی، به پاسداران در راستای درک صحیح مسائل و افزایش بصیرت سیاسی آنها یاری می‌رسانند.

 

 آنها همچنین با تبیین مواضع نظام اسلامی و رهبری، پاسداران را در زمینه انجام صحیح وظایف خود در دفاع از انقلاب و ارزش‌های آن هدایت می‌کنند. گویی روحانیون، چراغ بصیرت را در دستان پاسداران روشن می‌کنند تا آنها در مسیر حق و حقیقت گام بردارند.

 

امام صادق(ع) در دورانی که حکومت عباسی سعی در تحریف معارف دینی و ترویج افکار انحرافی داشت، با روشنگری و تبیین صحیح آموزه‌های اسلام، به مبارزه با این جریان‌ها پرداختند. ایشان همواره به پیروان خود سفارش می‌کردند که در مسائل سیاسی بصیرت داشته باشند و نسبت به ظلم و ستم حاکمان سکوت نکنند.

 

امام صادق(ع) معتقد بودند که یک مسلمان متعهد، نه تنها باید در انجام واجبات دینی کوشا باشد، بلکه باید نسبت به مسائل سیاسی جامعه خود نیز آگاه باشد و در صورت لزوم، برای دفاع از حق و حقیقت و یاری مظلومان، اقدام کند.

 

روحانیت معرز عقیدتی-سیاسی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عنوان نهادی که وظیفه پاسداری از ارزش‌های انقلاب اسلامی را بر عهده دارد، با الهام از سیره و آموزه‌های امام صادق(ع) در انجام وظایف خود، با بصیرت و آگاهی کامل، در مسیر ولایت فقیه و دفاع از کیان نظام مقدس جمهوری اسلامی گام بردارند و در برابر تهدیدات داخلی و خارجی ایستادگی کنند.

 

در پهنه‌ پرفروغ تاریخ اسلام، نام امام جعفر صادق(ع) همچون خورشیدی درخشان تابان است. ششمین امام شیعیان، مظهر علم و دانش، اسوه‌ تقوا و پرهیزگاری و الگوی جهاد و فداکاری، مشعلی فروزان در مسیر تعلیم و تربیت و ستاره‌ای درخشان در سپهر عقیدتی و سیاسی اسلام هستند. 

 

سیره و آموزه‌های ایشان، فریاد رسالت در حنجره‌ عدالت است که پژواک آن در گذر قرن‌ها، راهنمای انسان‌های حق‌جو و عدالت‌خواه بوده است.

 

امام صادق(ع) همچون معلمی دلسوز و مهربان، گویی طوفانی از علم و حکمت را بر جان و دل مشتاقان علم می‌وزید و آنها را سیراب می‌کرد. شاگردان برجسته‌ای همچون هشام بن حکم، مفضل بن ابراهیم و زرارة بن اعین، در محضر ایشان، چشمه‌های زلال معرفت را نوشیدند و در ترویج علم و دانش در جهان اسلام نقش‌آفرینی به‌سزایی کردند.

 

در دورانی که ظلم و ستم حاکمان عباسی، تاریکی جهل و ضلالت را بر جامعه اسلامی سایه افکنده بود، امام صادق(ع) همچون مبارزی نستوه، پرچمدار عدالت و آزادی را برافراشتند. با شجاعت و صلابت در برابر ظلم و ستم ایستادگی می‌کردند و از مظلومان دفاع می‌کردند. گویی فریاد رسالت در حنجره‌ی عدالت ایشان طنین‌انداز بود و ندای حق‌طلبی و ظلم‌ستیزی را در گوش جهانیان ندا می‌داد.

 

امام صادق(ع) تنها معلم علم و دانش نبودند، بلکه الگویی بی‌بدیل در اخلاق و تقوا بودند. صفات برجسته‌ای همچون عدالت، صبر، سخاوت، فروتنی و تقوا در سیره و رفتار ایشان جلوه‌گر بود و گویی چراغ راهی برای پیروان خود در مسیر سعادت و رستگاری بودند.

 

میثم بشیری؛ کارشناس فرهنگی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان سنقر و کلیایی

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۳/۰۲/۱۵

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی