سهیل سنقر

پایگاه اطلاع رسانی شهرستان سنقروکلیایی

سهیل سنقر

پایگاه اطلاع رسانی شهرستان سنقروکلیایی

پربیننده ترین مطالب
محبوب ترین مطالب
مطالب پربحث‌تر

زهرا خزایی در یادداشتی نوشت: ما در حال حاضر در مرحله تشکیل دولت اسلامی هستیم در دیدگاه آیت اله خامنه ای در فرآیند پنج مرحله‌ای تحقق کامل اهداف انقلاب اسلامی (انقلاب اسلامی، نظام اسلامی، دولت اسلامی، جامعه اسلامی و تمدن اسلامی)، دولت اسلامی سومین و مهم‌ترین گام در این فرآیند است که از نظر‌ ایشان تاکنون شکل نگرفته است.

 

حال سؤالی که پیش می‌آید این است «ماهیت و ارکان دولت اسلامی از دیدگاه حضرت آیت اله خامنه ای چیست؟ » جواب این سؤال را با توجه به چند نکته می‌تواند داد.

 

۱. دولت اسلامی متشکل از مجموعه نهاد‌ها و کارگزاران و نه صرفاً قوه مجریه است و آنچه عملاً دولت را متصف به اسلامی بودن یا نبودن آن می‌نماید «عملکرد و جهت‌گیری اسلامی» می‌باشد. 

 

۲. سازه فکری در روند تحقق دولت اسلامی، شریعت مقدس اسلام است که مفسر وظایف، ارزش‌ها، جهت‌گیری‌ها و اهداف حاکم بر دولت اسلامی می باشد. حکمرانی موفق رسول اکرم (ص) و امام علی (ع) در دولت نبوی و علوی، الگوی آرمانی تحقق دولت اسلامی در بافت نظام جمهوری اسلامی است. 

 

۳. مردم، کارگزاران و نهاد‌ها از ارکان اصلی دولت اسلامی هستند که بدون همراهی آن‌ها عملاً امکان تحقق دولت اسلامی وجود ندارد. مردم در نظام اسلامی نقش تعیین‌کننده داشته و رأی و انتخاب آن‌ها به مثابه‌ امانت الهی است و صیانت از آن، واجب شرعی است. سلامت اعتقادی، اخلاقی و رفتار اسلامی کارگزارن و نهاد‌ها، سنجه و تراز دولت اسلامی خواهد بود.

 

امام خامنه‌ای در کتاب دشمن‌شناسی می‌فرمایند: دولت اسلامی دشمنانی هم دارد... مرگ ما بیش از آنچه ناشی از این باشد که دیگری بیاید ما را بکُشد، ناشی از این است که در درون خودمان اختلافی به‌وجود می‌آید. 

 

غالباً مرگ‌های ما ناشی از ویروسی، میکروبی، بیماریی و سلول عاصی‌یی است که سرطان درست می‌کند؛ کمتر ناشی از این است که کسی بیاید آدم را بکُشد. دولت اسلامی هم همین‌طور است؛ باید مواظب دشمنهای درونی‌اش باشد؛ این‌ها آفت‌هایش است. 

 

شاید این دشمن درونی از دشمن بیرونی خطرناکتر هم هست. آلوده شدن به شهوات، حرصِ به دنیا، دلبسته شدن به منافع فردی، مرعوب دشمنان بیرونی شدن، مأیوس شدن از وعده‌ی الهی و تحقّق آرمان‌های الهی، دشمنان درونی ما هستند.

 

دولت اسلامی در درون نظام اسلامی

تشکیل دولت و حکومت در همه شرایط، یک ضرورت اجتماعی است و نمی‌توان بی‌نیاز از آن بود و نیاز به تشکیل حکومت از مسائل جدید حیات اجتماعی انسان نیست، این ضرورت مربوط به تمامی دوران‌های گذشته زندگی مدنی و اجتماعی بشر بوده است.

 

با توجه به سخنان مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه نظام اسلامی مرحله‌ای قبل از تشکیل دولت اسلامی است باید توجه داشت که این نظام، مبتنی بر اسلام و جمهوریت است پس باید ساختار‌های تشکیل آن هم اسلامی و جمهوری باشد.

 

یکی از ارکان نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران دولت انقلابی و اسلامی است که با رای جمهور تشکیل می‌شود که باید شاخصه‌های خاص اسلامی و انقلابی را دارا باشد.

 

در طول دوران تشکیل حکومت اسلامی از اول انقلاب تا به امروز یکی از کارآمدترین دولت‌هایی که تشکیل شده است دولت شهید رجایی بوده است.

 

شخصیتش از روزی که دستفروش بود و البته به آن افتخار نیز می‌کرد تا روزی که به بالاترین مقام اجرایی کشور رسید همان شخصیت ساده و بی‌آلایش مردم کوچه و بازار باقی ماند و سعی کرد در دوره مدیریت کوتاه مدتش هرچه می‌کند برای خدا باشد و مردم، همانطور که رهبر معظم انقلاب در دیدار اعضای دولت سیزدهم فرمودند: رحمت خدا بر این دو مرد بزرگ، بزرگوار، فعال و سعادتمند به شهادت. اگرچه زمانشان کوتاه بود، لکن نشان دادند که با اخلاص وارد این میدان شدند و قصد خدمت دارند و روششان روش اسلامی و مردمی و مجاهدت‌آمیز بود.

 

خط مشی خاص مدیریتی شهید رجایی او را از سایر مسئولان متمایز کرد و خیلی زود توانست در مردم محبوبیت ویژه‌ای پیدا کند.

 

البته در این میان نقش شهید باهنر را نباید از یاد برد، زیرا این شهید بزرگوار نیز مکمل و شریک اصلی شهید رجایی برای تحقق آرمان‌های عدالتخواهانه‌اش بود و شاید اگر باهنر نبود رجایی دیگرمثل الان برای مردم و نسل‌های بعدی شناخته شده نبود.  

 

مؤلفه‌هایی که دولت شهید رجایی را ماندگار کرد

 

۱. کار و تلاش فراوان

۲‌. توجه به محرومین

۳. تشکیل دفتر پیگیری مصوبات تا نتیجه نهایی

۴. ولایت مداری و تبعیت از رهبری

۵. ساده زیستی و دوری از تشریفات

۶. پشتیبانی از جبهه‌های دفاع مقدس

 

 

 

حالا از آن سال‌ها حدود ۴۰ سال می‌گذرد و دولت‌های زیادی آمدند و رفتند، به یقین رمز ماندگاری شهیدان رجایی و باهنر ترسیم همین مؤلفه‌ها یعنی؛ کار و تلاش بی‌وقفه، توجه به محرومین، ساده زیستی و دوری از اشرافی‌گری، توجه به مشکلات مردم و تبعیت از خط رهبری، در انجام وظایف بوده که آن را می‌توان در یک کلمه به کارجهادی تعبیر کرد.

 

خانم زهرا خزایی کارشناس و مدرس علوم قرآنی طلبه سطح ۳ حوزه علمیه

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۲/۰۶/۰۱

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی