غفلت و بیتوجهی مسئولان سنقری نسبت به میراث فرهنگی/مکان های تاریخی مأمن هنجارشکنان، معادتین
به گزارش خبرنگار سهیل سنقر حجت الاسلام والمسلمین اله رضا اکبری در خطبه های نماز جمعه این هفته شهرستان سنقروکلیایی ضمن دعوت نمازگزاران به رعایت تقوا اظهار داشت: تقوا یعنی کارها در هر شغلی را بر اساس رضای خداوند متعال سامان بدهیم.
وی در ادامه بیان کرد: بناهای تاریخی مثل ارگ بم، طاق بستان و اینگونه موارد برای استفاده از فکر و تجربیات، هنرها و توانمندیها و فرهنگ آن زمان که از پیشینیان به یادگار مانده است نگه داری میشود و ما باید این گام پیشینیان را یک گام به جلو ببریم نه عقب گرد داشته باشیم.
امام جمعه شهرستان سنقروکلیایی گفت: بعضی جاها میراث فرهنگی بد معنا شده مثلاً شهرستان سنقر، ۱۰۷ هکتار بنای تاریخی و متروکه دارد که از یک طرف امکان جابه جایی یک آجر داده نمیشود و از طرف دیگر مالکان از ملک خود بیبهرهاند و این مکانها تبدیل به جایی برای هنجارشکنان معتادین، سارقین و... شده است، که این امر ضد میراث فرهنگی است.
وی افزود: مثلاً مشهد به عنوان پایتخت مذهبی تشیع را در نظر بگیرید که ساختمانهای قدیمی تخریب میشود برای ارتقا شهر مقدس، بنده درخواست داشتم از مسئولین که تعیین تکلیف داشته باشند در مورد این ۱۰۷ هکتار، که اگر مالکان ملکها را نیاز دارند آنها را آباد کنند.
وی ادامه داد: اگر نیاز ندارند بفروشند به کسانی که میتوانند آنجا انبوهسازی کنند که سرو وضع شهر نظم پیدا کند، زمینهی انحراف جوانان از بین برود، که این خیانت به جوانان عزیز است، خیانت به این مردم شهید داده است، ۴۱۷شهید در این شهر نسبتاً کوچک داریم که باعث شود ما مسئولین زمینهای فراهمآوریم که جوانان اینها خدایی نکرده معتاد شوند، خدایی نکرده مردم احساس امنیت نداشته باشند.
حجت الاسلام والمسلمین اکبری تصریح کرد: ۱۰۷ هکتار خانه متروکه با تمام امکانات ولی ما برای تحویل زمین به جوانان باید بگوییم از زمینهای تپه استفاده کنید که مخارج و هزینههای زیادی برای جوانان دارد و رفع هر چه سریعتر این مشکل، به تبع مشکلات امنیتی، تربیتی و... را نیز رفع و از بین میبرد، و از این حالت مخروبگی که چهره شهر را متأسفانه مخدوش کرده است ان شاءالله بیرون بیایید.
وی در بخشی از سخنان خود تاکید کرد: اگر کسی گفت بنای تاریخی است آنهایی که از این حرفها میزنند باید پاسخگو باشند مگر میشود که تمام شهر را بگوییم بافت تاریخی؟! یکی از ساختمان هایی که حقیقتاً نشانهی تمدن بسیار پیشرفته است میراث فرهنگی آن را به قیمت روز خریداری کند و با بهترین مصالح نوسازی کند و بگوید این یکی از ساختمانهای سنقر است.
امام جمعه سنقروکلیایی گفت: خرمشهر هنگام نجات از دست صدام پلید با آن همه آثار جنگ باقی ماند؟ خیر تمام خانههای مخروب را با خاک یکسان کردند و خیابان کشی کردند و یک یا دو ساختمان باقی ماند به عنوان میراث فرهنگی که متعلق به زمان جنگ ایران و عراق است.
وی تأکید کرد: نمیشود یک شهر را معطل گذاشت برای اینکه در گذشته فردی خاص از آن مکان عبور کرده است، بله اگر چند مکان فاخر هزینه شود مانند منزل قدیمی امام خمینی (ره) که خریداری شده و آن را با آجرهای نسوز و زیبا بازسازی شده برای بازدید عموم، نه جاهای متروکهای که شده محل تردد افراد فاسد.
نماینده ولی فقیه در شهرستان سنقروکلیایی بیان داشت: پیگیری هرچه سریعتر مسئولین که اولاً میراث فرهنگی باید اجازه بلندمرتبهسازی را بدهد که توجیه اقتصادی داشته باشد.
وی با اشاره به مناسبت های هفته جاری ابراز داشت: روز دوشنبه میلاد آقا علی ابن موسی الرضا علیه السلام را تبریک عرض میکنم و و درخواست ایجاد فرهنگسازی برای جشن و مراسمات شادی در این ایام مبارک را دارم.
حجت الاسلام والمسلمین اکبری خاطر نشان کرد: روز پنج شنبه ۱۵ خرداد سالروز فتح خرمشهر در عملیات ارزشمند و غرور آفرین بیت المقدس است، که در آن زمان از لحاظ تجهیزات و امکانات ایران بسیار در وضعیت بدی بود آنچیزی که باعث فتح خرمشهر شد ایمان به خدا و اتکا به خدا و دل کندن از قدرتهای مستکبر آمریکا، اروپا و کشورهای عربی بود. و جوانان این مملکت با رهبری امام راحل توانستند خرمشهر را از چنگال دژخیمان نجات دهند.
امام جمعه شهرستان سنقروکلیایی در پایان ابراز داشت: انشاءالله در زمینه اقتصاد، و آزادسازی بیت المقدس قبله مسلمین و در تمام زمینهها که نیاز به فتح است همین اتفاق صورت گیرد.